(CANNES) Ekteparet har bodd på Hawaii i en årrekke og har alltid vært sterkt opptatt av miljløet.
Ideen til
Poisoning Paradise fikk de da de for tre år siden oppdaget at en rekke bedrifter bruker svært helsefarlige plantevernmidler på åkrere i nærheten av skoler, strender og sykehus på Hawaii.
I filmen, som ble vist på markedet i Cannes, møter vi alt fra aktivister, vitenskapelige eksperter til helsepersonell som forteller om hvor farlige disse plantevernmidlene er.
Poisoning Paradise er filmdebuten til Shaye Smith, som har mangeårig bakgrunn som journalist og korrespondent. Brosnan har finansiert filmen og er hovedprodusent.
– Jeg har laget filmer i en årrekke, men jeg har aldri samarbeidet med min kone om et filmprosjekt før nå.
Poisoning Paradise har vært et fint og givende samarbeid om et tema vi begge brenner sterkt for, forteller en svært engasjert Brosnan under en panalsamtale på The American Pavilion.
Brosnan mener kona har vært svært modig i arbeidet med filmen.
– Dette er en David og Goliat-fortelling. Det har ikke vært noen lett oppgave for Keely og lokalbefolkningen å lage en kritisk og undersøkende film om store, pengesterke selskaper som opererer på Hawaii. Men de klarte det og det er jeg veldig glad for, sier han.
Keely gir noen eksempler på hvordan kjemikalene preger lokalsamfunnnet i dag.
– De fleste tenker på Hawaii som et paradis, hvor man kan nyte livet og slappe av. Men de færreste er nok ikke klar over at man kan bli eksponert for farlige kjemikaler. Flere skoler har faktisk blitt evakuert, sier hun.
Hun mener filmen er aktuell langt utenfor USAs grenser.
– Filmen tar tar utgangspunkt i lokale hendelser. Men bruk av helsefarlige plantemidler skjer dessverre over hele verden. Jeg håper filmen inspirerer og at flere får øynene opp for disse problemene, avslutter Shaye Smith.