Årets mest spektakulære film

Den sjette
Mission: Impossible viser nok en gang at Ethan Hunt( alias Tom Cruise) er i stand til å gi James Bond verdig konkurranse når det gjelder spektakulær action. Filmen er storslått action full av testosteron med en handling som gir deg få pusterom. Her får du både barslagsmål, slåsskamper i helikoptre og storslått natur. Det er ikke spart på noe i den berg- og dalbanen som Tom Cruise tar deg med på.

Sammen med sin Misson Impossible Force jakter Ethan Hunt på en gruppe som har skaffet seg plutonium, nok til tre atombomber – og de planlegger å bruke dem for å sette verden i brann og rive ned den etablerte verdensorden.

Jakten tar oss med verden rundt. Du får ikke mulighet til å puste ut før du får nye actionscener i byer som Paris, London og Berlin med kjente turiststeder som Eiffeltårnet, Triumfbuen, London Eye og Tate Modern før turen fortsetter
til Kashmir – som er filmet i henholdsvis New Zealand og Norge. For oss nordmenn er det selvsagt hyggelig å se Preikestolen i en internasjonal storfilm – i tillegg til Kristoffer Joner som ”den gale professoren.”

I
Mission: Impossible – Fallout er mer en oppfølger til forrige film enn i de tidligere filmer. Flere kjente ansikter fra før og ikke minst fra
Rogue Nation er med viktige roller i filmen; blant dem Simon Pegg, Ving Rhames og Rebecca Ferguson

Som vanlig er det tvil rundt Ethan Hunt – er han rett mann til oppdraget – og kan man stole på ham? Hunt og hans lille IMF-gruppe opplever stadig at den amerikanske regjeringen og etterretningstjenestene griper inn underveis i oppdraget. Mønsteret som returnerer kan således synes å være slitt, men er samtidig uunngåelig for å skape den nødvendige tvilen underveis i filmen. Det er med å så tvil om hvem som er det gode og hvem som er de onde underveis.

Man kan si hva man vil om privatpersonen Tom Cruise, men ingen kan ta fra ham at han gjennom sin Ethan Hunt-karakter har skapt en av tidenes største actionhelter. Nå, 22 år etter den første filmen i 1996, virker Tom Cruise like imponerende i rollen som spesialagent Ethan Hunt. Det til tross for at han har rukket å bli 56 år – en alder da norske politifolk går av med pensjon.

Selv om filmserien har hatt sine topper og dalbunner, har gjennomsnittskvaliteten vært svært imponerende høy på denne action franschisen.

Regien er ved Christopher McQuarrie som også hadde ansvaret for
Rogue Nation. Med årets film viser han seg igjen som actionkongen.

Mission: Impossible er årets mest spektakulære film!