Fantastisk kinomagi for de minste

I filmen møter vi en rev, en ulv, en kanin, en gris, en stork, noen ender og noen kyllinger. De er her for å underholde, og de gjør det ved å presentere tre historier om livet i og rundt gården.

I den første av disse historiene møter vi en lat stork  som svikter i jobben med å levere en baby til en ventende familie. I stedet må tre dyr, uten erfaring på område, stå for leveringen noe som byr på en rekke problemer. I den andre fortellingen møter vi reven og ulven som har felles interesser. Deres plan er å stjele noen nyklekkede kyllinger. Ulven synes det er litt lite måltid og bestemmer at kyllingene må vokse opp til et skikkelig måltid. Reven får jobben med å være ”mor” for dem. Kyllingene identifiserer seg med reven og ser på seg selv som rever. De gjør ikke livet til reven spesielt enkelt . I den tredje historiene skal dyrene redde julen – men ikke slik du kan forvente.

Filmen er basert på en tegneserie av Benjamin Renner som har skapt en animasjonsfilm som går rett hjem i ung målgruppe, men som også sjarmerer voksne.  

Filmskaperen har laget karakterer som er fulle av personlighet. Disse fantastiske karakterene byr på humor og er til tider akkurat passe skumle – spesielt gjelder det den store stykke ulven.

Den stor stygge reven har helt klar barn som målgruppe, men filmen uttrykk og form gjør at også voksne har stor glede av den. Den har det som skal til for å bli en familiefavoritt. Seks og halvt år gamle Johanne som var med og så filmen var ikke i tvil – ”det er 6 på terningen”  – og det er velfortjent.