Ny «Fjols til fjells» spilles inn i Trysil

Originalfilmen fra 1957 er Norges fjerde mest sette kinofilm gjennom historien, og nå kommer oppfølgeren inspirert av originalfilmen.

– Vi ønsker å lage den neste norske folkekomedien. Med et stort hjerte for komedie og en brennende interesse for både påske, fjell og folk, har vi lenge jobbet med denne familiefilmen som med komiske briller leker og tøyser med nordmenns mange tradisjoner knyttet til påske, sier produsent Stig Hjerkinn Haug
.

Som den folkekjære Poppe, barnebarn av Leif Justers rollefigur med samme navn, finner vi Herbert Nordrum (
Match og 
Unge lovende). Forviklingene på påskefjellet vil ingen ende ta for turister, hotellstab og lokalbefolkning, spilt av blant andre Bjarte Hjelmeland, Anette Hoff, Christian Skolmen, Nils Vogt og Nader Khademi. Filmen kommer på kino 21. februar 2020.

 

Debutant i registolen

Filmen regisseres av spillefilmdebutsnten Petter Holmsen, som de siste årene har jobbet tett sammen med Harald Zwart med blant annet
Den 12. mann og TV-serien
Oljefondet. Manus er ved Karsten Fullu, en av Norges mest erfarne manusforfattere. Han har skrevet for Ylvisbrødrene, Dagfinn Lyngbø, Are Kalvø, Raske Menn, Side om Side og Hallo i uken.