Anders Baasmo Christiansen tilbake i «Børning»

I fjor høst ble det kjent at han trakk seg fra film nummer 3 fordi innspillingen krasjet med en lang utenlandsk filminnspilling, og familiesituasjonen som småbarnsfar.

Nå Anders Baasmo Christiansen likevel tilbake i rollen som Roy Gundersen.

– Jeg er utrolig glad for at dette har latt seg gjøre, sier Baasmo Christiansen. – Jeg har alltid ønsket å gjøre denne filmen, men tidligere forpliktelser gjorde det etterhvert umulig å finne tid. Nå viser det seg at det likevel lar seg gjøre, så jeg gleder meg til å sette meg bak rattet til Lillegul igjen og ikke minst å få Ida Husøy i setet ved siden av hele veien til Tyskland.

 

Til Nürburgring

Historien denne gang er at Roy Gundersen må kjøre fra Vestlandet til Nürburgring i Tyskland i et forsøk på å redde privatlivet. Det ender i en forrykende finale på selve Nürburgring – som er en av de mest kjente og utfordrende racerbaner i verden. I filmen får vi gjensyn med Sven Nordin, Otto Jespersen og Henrik Mestad. Trond Halbo som spilte ”skurken” TT i
Børning 1 er også tilbake. Og i tillegg dukker Wenche Myhre opp.

– At Anders er tilbake er strålende nytt for alle oss på filmen, sier regissør Hallvard Bræin. – Vi gleder oss og det håper vi mange rundt i landet også gjør. Vi tror dette blir den morsomste, freskeste, raskeste og villeste av alle
Børning-filmene.

Børning og Børning 2 er blant de aller største publikumssuksessene for norsk film og kino de siste åra med over 800 000 solgte billetter.