Helt siden Joker skapte elleville tilstander på filmfestivalen i Venezia, har Joaquin Phoenix blitt nevnt som en sterk favoritt for det kommende Oscars-løpet. Hans neste steg er en independentfilm med helt andre budsjetter.

Joaquin Phoenix har vist seg som en skuespiller med en enorm spennvidde i sitt repertoar. Hans tolkning  av en psykisk syk mann hvis motgang i livet får den til rable er en fantastisk nytolkning av den klassiske DC-skurken Joker.

Deadline skriver at Joaquin Phoenix nå hopper rett inn i neste prosjekt. Skuespilleren skal ha hovedrollen i en film som ikke har fått tittel ennå hovedrollen regissert av  Mike Mills.

Mills har tidligere regissert Beginners, med Christopher Plummer i en Oscar-vinnende rolle, og Women of All Time som ga ham en nominasjon til beste manus. Begge filmene har vært personlig og er basert på regissørens forhold til hans egne familiemedlemmer.

Produksjonen starter allerede i høst.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen