I da åpner den 29. utgaven av Oslo/Fusion internasjonale filmfestival. Hele 130 filmer står på programmet i en festival som vil få deg til å  inspirere, provosere, le og gråte.

Oslos skeiveste filmfestival åpner dørene på Filmens hus i Oslo fredag 20. september kl. 19:00 med åpningsfilmen Knife+Heart, regissert av Yann Gonzalez, som var den store snakkisen under Cannes-festivalen i 2018.

Filmen, som både er en lesbisk kjærlighetshistorie og thriller rundt en seriemorder som dreper homofile pornoskuespillere, er en drivende visuell og sexy film, like kontrollert som den er leken i formen, med et fantastisk soundtrack av M83 og en fantastisk Vanessa Paradis i hovedrollen.

Fredag 20. september er Norgespremieren på Knife+Heart og introduseres av en av skuespillerne i filmen, Pierre Emö.

Festivalen foregår fra 2. – 28. september. Se hele programmet her

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen