I da åpner den 29. utgaven av Oslo/Fusion internasjonale filmfestival. Hele 130 filmer står på programmet i en festival som vil få deg til å  inspirere, provosere, le og gråte.

Oslos skeiveste filmfestival åpner dørene på Filmens hus i Oslo fredag 20. september kl. 19:00 med åpningsfilmen Knife+Heart, regissert av Yann Gonzalez, som var den store snakkisen under Cannes-festivalen i 2018.

Filmen, som både er en lesbisk kjærlighetshistorie og thriller rundt en seriemorder som dreper homofile pornoskuespillere, er en drivende visuell og sexy film, like kontrollert som den er leken i formen, med et fantastisk soundtrack av M83 og en fantastisk Vanessa Paradis i hovedrollen.

Fredag 20. september er Norgespremieren på Knife+Heart og introduseres av en av skuespillerne i filmen, Pierre Emö.

Festivalen foregår fra 2. – 28. september. Se hele programmet her

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen