Herbert Nordrum til Karlovy Vary med svensk satire

Den svenske satiren «Hypnosen»  med Herbert Nordrum er med i konkurransen på den prestisjetungen filmfestivalen i Karlovy Vary.

Filmen er regissør Ernst De Geers spillefilmdebut. Filmen. Asta Kamma August og Herbert Nordrum har hovedrollene i filmen som får verdenspremiere i hovedkonkurransen.

Satiren skildrer gründerparet André og Vera, som skal pitche appen sin for kvinnehelse i en prestisjefylt konkurranse. Før de drar dit prøver Vera hypnose for å slutte å røyke. Plutselig er hun som forandret og André begynner å opptre stadig mer irrasjonelt.

I hovedrollene ser vi Asta Kamma August, sist i «Bränn alla mina brev» og SVTs «Händelser vid vatten», og norske Herbert Nordrum, som fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Joachim Triers to ganger Oscar-nominerte «Verdens verste menneske».

Ernst De Geer (født 1989) er regissør og manusforfatter for filmen. Han er utdannet ved Den norske filmskolen og har base i Stockholm. Avgangsfilmen Kulturen (2018) vant priser på flere internasjonale festivaler, inkludert Palm Springs og Premiers Plans, og ble nominert til den norske fAmanda for beste kortfilm. Han står også bak kortfilmene Axis and Allies, Success og Wimbledon.