Klart for tidenes filmfest i Bergen

Onsdag 25. september er det klart for BIFF igjen. Festivalens åpningsfilm er den svenske Oscar-kandidaten I morgen danser vi. Både regissør og hovedrolleinnehaver vil være til stedet.

Årets festival byr på et imponerende program -og ikke minst spennende gjester som møter sitt filmpublikum. Den Bergens-produserte Disco, som nettopp var i Toronto vises. Skuespillerne Josefine Frida, Kjærsti Skjeldal Odden og  Andrea Bræin Hovig tar turen over langfjellene til vestlandets hovedstad.

Festpremierer

BIFF byr på festpremiere på Astrup – flammen over Jølster – historien om Nikolai Astrup -en av Norges største og mest forbigåtte kunstnere. Til . Bergen kommer hovedrolleinnhaveren danske Thure Lindhardt (Broen, The Last Kingdom) og Henriette Marø samt regissør Pål Øie, manusforfatter Karl Johan Paulsen, fotograf Sjur Aarthun og produsent Einar Loftesnes.

Den humoristiske delen av av festpremierene står Frode Henriksen for som regidebuterer med Swingers hvor han også har en av hovedrollene. Filmen beskrves om en feelgood film. Skuespillerne Kristine Ullebø og Zahid Ali kommer til BIFF.

Norske Lisa Loven  (Turist) kommer til BIFF. Hun har hovedrollen det tyske dramaet Giraffe.

Dokumentar- og kortfilm

I tillegg spillefilmene byr årets festival på et imponerende antall dokumentar- og kortfilmer hvor filmskaperne vil være til stedet ved visningene. Blant dikunetarene er Cold Case Hammerskjöld av danske Mads Brügger. Mads Brügger forsøker å komme til bunns i hva som egentlig skjedde da generalsekretæren omkom. Ble flyet skutt ned av krefter som ønsket å stanse hans arbeid for å frigjøre afrikanske kolonier? Hadde noen sneket en bombe om bord? Eller ble diplomaten tatt av dage etter at flyet hadde styrtet?

Alt tyder å at årets BIFF blir tidenes beste – og det sier ikke så lite!

Hele BIFF-programmet finner du her