Årets publikumsvinner i kategorien dokumentar fra Sundance Film Festival kan sees på TV nå i helga.  

 

I Cortezhavet utenfor Mexico vil vitenskapsmenn, aktivister, journalister og undercoveragenter redde verdens mest utrydningstruede hval; tannhvalen Vaquitaen. De kjemper mot meksikanske narkokarteller og kinesiske smuglere som bruker fangstmetoder som truer områdets sjøliv.

Miljøaktivisten

Sea of Shadows er produsert av miljøaktivisten Leonardo DiCaprio som har støttet en lang rekke dokumentarer som Virunga (2014) om gorillaer, klimadokumentaren Before the Flood (2016) og den selvforklarende A Plastic Ocean (2016). DiCaprio startet «the Leonardo DiCaprio Foundation» med mål å redde natur- og dyreliv, spesielt i truede områder allerede i 1998.

 

Dokumentarfilmen som også kunne sees på Bergen Film Festival tidligere i høst vises på National Geographic lørdag 7. desember kl. 21:00.

Om forfatter

Kristian Krogstad har Mastergrad i Filmvitenskap fra NTNU og jobber som frilansjournalist. Han er prosjektleder for dubbing på SDI Media og har tidligere blant annet jobbet med filmdistribusjon hos Scanbox Entertainment og vært markedssjef hos Egmont. Han har vært redaktør for det danske filmmagasinet Filmwise og skrevet for blant annet Cinema, danske Ekko og DVD&Hjemmekino.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen