Sea of Shadows
Sea of Shadows

Se den Leonardo DiCaprio-produserte Sundance-vinneren

Årets publikumsvinner i kategorien dokumentar fra Sundance Film Festival kan sees på TV nå i helga.  

 

I Cortezhavet utenfor Mexico vil vitenskapsmenn, aktivister, journalister og undercoveragenter redde verdens mest utrydningstruede hval; tannhvalen Vaquitaen. De kjemper mot meksikanske narkokarteller og kinesiske smuglere som bruker fangstmetoder som truer områdets sjøliv.

Miljøaktivisten

Sea of Shadows er produsert av miljøaktivisten Leonardo DiCaprio som har støttet en lang rekke dokumentarer som Virunga (2014) om gorillaer, klimadokumentaren Before the Flood (2016) og den selvforklarende A Plastic Ocean (2016). DiCaprio startet «the Leonardo DiCaprio Foundation» med mål å redde natur- og dyreliv, spesielt i truede områder allerede i 1998.

 

Dokumentarfilmen som også kunne sees på Bergen Film Festival tidligere i høst vises på National Geographic lørdag 7. desember kl. 21:00.