Det blir sterk norsk representasjon i Sundance i år. Benjamin Rees kinodokumentar Kunstneren og tyven får følge av Ane Dahl Torp og Kristofer Hivju.

Ane Dahl Torp har hovedrollen idet svenske filmen Charter i regi av Amanda Kernell (Sameblod). Filmen konkurrerer i kategorien World Dramatic Competition.

Charter handler om Alice (Ane Dahl Torp) som innser at hun vil miste omsorgen over sine to barn. I et siste grep for å vinne dem tilbake, bestemmer hun seg resolutt for  å hente dem fra faren sin og ta dem med til et charterparadiset Tenerife. Sverrir Gudnason har rollen som faren.

Til Sundance er det også verdenspremiere på den amerikanske filmen Downhill av Jim Rash og Nat Faxon – med Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfuss og Kristofer Hivju i rollene. Filmen er en ny versjon av Ruben Östlunds Turist.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen