Ane Dahl Torp og Kristofer Hivju til Sundance

Det blir sterk norsk representasjon i Sundance i år. Benjamin Rees kinodokumentar Kunstneren og tyven får følge av Ane Dahl Torp og Kristofer Hivju.

Ane Dahl Torp har hovedrollen idet svenske filmen Charter i regi av Amanda Kernell (Sameblod). Filmen konkurrerer i kategorien World Dramatic Competition.

Charter handler om Alice (Ane Dahl Torp) som innser at hun vil miste omsorgen over sine to barn. I et siste grep for å vinne dem tilbake, bestemmer hun seg resolutt for  å hente dem fra faren sin og ta dem med til et charterparadiset Tenerife. Sverrir Gudnason har rollen som faren.

Til Sundance er det også verdenspremiere på den amerikanske filmen Downhill av Jim Rash og Nat Faxon – med Will Ferrell, Julia Louis-Dreyfuss og Kristofer Hivju i rollene. Filmen er en ny versjon av Ruben Östlunds Turist.