Mens alle snakker om James Bond har indiske filmskapere for lengst inntatt Norge. Et indisk produksjonsselskap har nettopp avsluttet en filminnspilling i Lofoten.

Den indiske skuespilleren Anish Tejeshwar har nettopp spilt inn sin tredje film i Norge. De siste årene er hele åtte indiske filmer spilt inn i Norge.

Innspillingene i Norge domineres av Tollywood-produksjoner – og ikke Bollywood som her mest kjent her hjemme. Tollywood spilles in på telugu det nest største språket i India etter hindi og har et språklig nedslagsfelt på ca 400 millioner – mer enn hele EU. Hvert år produseres det 150 filmer i Tollywood og selges det ca 700 millioner billetter til Tollywoodfilmer i India.

Også Kollywood, den tamilsksprålige filmindustrien med hovedsete i Chennai (Madras) har funnet frem til Norge som innspillingssted.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen