Amanda tilbake til NRK

NRK og Den norske filmfestivalen i Haugesund skal samarbeide om årets Amanda-prisutdeling etter at TV2 ikke fornyet kontrakten.

Det er første gang siden 2005 at filmfestivalen og NRK samarbeider om prisutdelingen. Radiokanalen NRK P2 skal ha ansvaret for sendingen fra årets prisutdeling, som skal sendes både på NRK P2 og TV-kanalen NRK2.

– NRK ønsker å gi publikum Amandaprisutdelingen og journalistikk om ny, norsk film og filmbransje. Derfor gleder jeg meg over det nye samarbeidet. Vi skal gi et filminteressert publikum utdelingen på en ny måte både på radio og TV, sier kanalsjef i NRK P2, Ole Jan Larsen.

Panel kommenterer utdelingen

– NRK skal lage direktesending på NRK P2, sendingen kan publikum også se på NRK2. Selve showet vil bli en del av NRKs sending. Hovedelementet i sendingen blir et studio med et panel som kommenterer det som skjer under prisutdelingen. På den måten vil vi både følge showet direkte fra Haugesund og få bakgrunn og vurderinger av kandidatene og vinnerne, sier NRKs kulturredaktør, Marius Hoel.

Tonje Hardersen, direktør for Den norske filmfestivalen og leder av Amandakomiteen er begeistret for at Amanda nå kommer tilbake på NRK i en helt ny form.

– Vi har stor tro på at NRKs sending vil treffe et filminteressert publikum godt. Publikum bruker media på en helt annet måte enn tidligere, slik at det å tenke nytt rundt formidlingen av Amandaprisen har vært helt vesentlig for oss. Vi synes konseptet som nå skal utvikles er kjempespennende og gleder oss stort til å samarbeide med NRK. Publikums interesse for norsk film er stor, og vi tror at NRKs satsing vil være med på å fremme og feire norsk film på en ypperlig måte, sier Hardersen.

I tiden før Amandaprisen vil NRK P2s aktuelle kulturprogrammer ha fokus på ny, norsk film. Hvem som skal lede sendingen fra utdelingen på NRK vil bli klart senere.

Årets Amandapriser deles ut 14. august i Haugesund.