Svensk Hollywood-regissør lager corona-skrekk

Den svenske regissøren David F Sandberg og kona bruker karantenetiden til å lage korte skrekkfilmer. Til vanlig jobber Sandberg med heftige Hollywood-budsjetter, men her viser han hvor lite han egentlig trenger for å skape skrekk.

David F Sandberg ble berømt gjennom sine grufulle kortfilmer på Vimeo og Youtube som hadde kona Lotta Losten i hovedrollene. De tok ham med til Hollywood hvor hans første skrekkfilm, Lights out (2016), ble en hit. Så fulgte Annabelle: Creation og superheltfilmen Shazam! (2019).

Enkle midler

Coronaviruset har frosset ned verdens filmproduksjon. Sandberg viser med sine nye korte skrekkfilmer at han ikke egentlig trenger de fete Hollywood-pengene for å skape skrekk. Han lar seg skremme av små midler.

Så langt i karantenetiden har han gitt ut to nye kortfilmer på sin Youtube-kanal ponysmasher: Shadowed og Not Alone in here. Begge filmene har Lotta Losten i hovedrollene.

Lærerik

Det fine med Sandberg er at han ikke nøyer seg med kortfilmene – etter hver kortfilm tilbyr han en oppfølgende kortfilm der han tar oss bak kameraet. Både underholdende og lærerik. Forhåpentligvis også inspirerende for nysgjerrige, ferske filmtalenter.