Oscar-akademiet utvider med 819 nye medlemmer

Akademiet utvider med 819 nye medlemmer. Blant dem er den norske lyddesigneren Gisle Tveito.

Gisle Tveito, som blant annet har laget lyddesignet til Utøya: July 22 og Turist, er dermed tatt opp i et meget eksklusivt samfunn.

Lyddesigneren Gisle Tveito er tatt op som medlem av Oscar-akademiet. (Foto: Storyline)

Etter mye kritikk av sammensetningen har Akademiet har oppfylt målet om å doble antall kvinner og fargede i medlemmer.

2020 har vært et år med forandringer for Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Pandemien har presset Akademiet til å flytte  neste års Oscars-sending fra 28. februar til 25. april 2021. I tillegg har organisasjonen vært presset av Black Lives Matter-bevegelsen.

Nå har Akademiet utvidet  819 medlemmer innen alle fagfelt og med skuespillere fra 68 land . SElv om Oscar-Akademiet fortsatt en dominert av hvite menn, er det blant de nye medlemmene 36 prosent med minoritetsbakgrunn og 45 prosent kvinner. Som alltid utgjør skuespillere akademiets største gren, men mange nye medlemmer (49 prosent) kommer også fra utlandet.

Med årets utvidelse har Akademiet nå 8594 medlemmer.