Det er ikke lett for Woody Allen (84) i disse dager. Hans forrige film A Rainy Day in New York ble ikke distribuert i USA, og selvbiografien hans ble avvist av forlaget Hachette etter at flere ansatte gjorde opprør. Men i Spania tas han i mot med åpne armer.

Woody Allens Rifkin’s Festival  åpnet årets festival i San Sebastián, og hele handlingen forgår på filmfestivalen der. Filmen har i hovedsak fått god mottakelse blant anmelderne i festivalbyen.

Det kan ha tatt mye lengre tid enn fans av ham hadde håpet, men Woody Allen har klart å hoppe over Hollywood-systemet helt og lage en ny komedie.

Selv om Allen lever med en mørk sky over seg i form av beskyldninger om alvorlige om overgrep, fortsetter han å filme. Mange har tatt avstand fra ham og det sier mye at traileren til hans siste film Rifkin’s Festival står  på hans egen Youtube-konto, ikke et filmselskap. Det vil trolig være like vanskelig å finne en distributør i USA også denne gangen.

Handlingen lagt til San Sebastián

Rifkin’s Festival er en dramakomedie om romantikk og livet generelt, som foregår under en filmfestival. Wallace Shawn spiller en ektemann som bringer kona til San Sebastian Filmfestival i Spania. Han begynner å legge merke til at kona har blitt forelsket i en yngre filmregissør, og dette fører til at mannen begynner å stille spørsmål ved alt om livet sitt.

Selv om Allen lever med en mørk sky over seg i form av alvorlige påstander om overgrep, fortsetter han å filme. Mange har tatt avstand fra ham og det sier mye at traileren til hans siste film Rifkin’s Festival står på hans egen Youtube-konto, ikke et filmselskap. Det vil trolig være like vanskelig å finne en distributør i USA også denne gangen.

I hovedrollen, som Woody Allen alter ego, finner vi Wallace Shawn, et veldig kjent ansikt fra mange biroller, ikke minst kultklassikeren The Minute of Death (1987), men han har også dukket opp i flere tidligere Allen-filmer. Kona hans spilles av Gina Gershon. Christoph Waltz har også en stor rolle.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen