HBO skal lage serie av Jo Nesbøs «Sønnen» med Jake Gyllenhaal i hovedrollen

 Den Oscar-nominerte skuespilleren skal produsere og spille hovedrollen i en ny HBO-serie basert på Jo Nesbøs roman «Sønnen».

«Sønnen» beskrives som en «hevnfortelling midt i Oslos brutale korrupsjonshierarki». Manuset skrives av Lenore Zion mens Denis Villeneuve skal stå for regien. De skal også produsere serien sammen med Gyllenhaal, Jonathan Nolan, Lisa Joy, Riva Marker og Athena Wickham.

«Sønnen» er en hevnhistorie med bibelske undertoner. Romanen handler om Sonny  somer en ung narkoman som har sittet i fengsel i mange år. Han soner for andre, mot å få faste leveringer av dop. Sonny er i et vakuum, ruset i sin celle, til han får høre noe som endrer alt.

Jo Nesbø skildrer et Oslo i noir-toner. Romanen har blitt beskrevet som en norsk versjon av The Wire. I historien kulisser finner vi kommunepolitikere, næringsliv, politi og domstoler – de mektige som loven ikke gjelder for. Samtidig dreier romanen seg om velkjente Nesbø-temaer som far-sønn, lov-rettferdighet, hevn-urett og skyld-soning, og selve navet i beretningen om Sonny er en sterk kjærlighetsfortelling.

Selv om handlingen i romanen foregår i Oslo, vil produsentene mest sannsynlig legge handlingen til USA.