Første bilde fra Joachim Triers «Verdens verste menneske»

Verdens verste menneske, den tredje filmen i Joachim Triers Oslo-trilogi, etter Reprise og Oslo 31. august, selges nå på EFM i Berlin. Det første bildet er sluppet. Selskapet har også sluppet en en promo-reel for kjøpere.

Den franske medprodusenten MK2 Films har allerede solgt filmen til Frankrike, Benelux, Russland og Polen, Tidligere  er filmen solgt til Jugoslavia og de baltiske statene, skriver Variety. Filmen forventes å ha verdenspremiere i sommer.

Handlingen dreier seg om Julie, som fyller 30 år og ser livet sitt som et eksistensielt rot. Flere av talentene hennes har gått til spille, og hennes eldre kjæreste, Aksel, en vellykket grafisk forfatter, presser på for at de skal slå seg ned. En natt bryter hun sammen på en fest og møter den unge og sjarmerende Eivind. Huun bryter opp med Aksel og kaster seg inn i enda et nytt forhold, i håp om et nytt perspektiv på livet. Imidlertid kommer hun snart til å innse at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Medvirkende inkluderer Renate Reinsve (Oslo 31. august), Anders Danielsen Lie og Herbert Nordrum (Beforeigners).

Renate Reinsve har den kvinnelige hovedrollen i Verdens verste menneske.

En film om kjærlighet

Variety skriver at Trier snakket om filmen og sa at han «hadde ønsket å lage en film om kjærlighet» i veldig lang tid – «En som går litt dypere enn normale kjærlighetshistorier på lerret, der alt er så enkelt, historiene så klare- kutt, følelsene så beundringsverdig entydige, «sa Trier, som la til at filmen» ser alvorlig på vanskelighetene med å møte noen når du sliter med å finne ut av ditt eget liv. »

“Vi lever mange parallelle realiteter i oss selv, men føler at vi burde være en sammenhengende person. Et tema som hele tiden kommer tilbake til i filmene mine er hvordan store deler av livene våre bare lever i hodene våre; tanker om valg vi kunne ha tatt, hva vi kunne ha vært, ideer om hva som vil skje, våre fantasier og drømmer, ”forklarte Trier. Filmskaperen sa «disse ideene har informert om vår oppfatning av emnet kjærlighet.»

«Hvor mye av å bli forelsket er bare drømmen om personen vi er forelsket i, snarere enn personen selv? Det er ideen om en fremtid med noen som holder oss sammen, eller motsatt, «sa Trier.