En 30 år gammel film med Frodo og Gandalf har dukket opp i et russisk arkiv, og reaksjonene er blandede. Hvis du er en veldig, veldig stor fan av Ringenes Herre-universet, så er det muligens gode nyheter.

Men sannsynligvis bare hvis du er klar til å utfordre forestillingen din om hvordan Gandalf, Frodo og Aragorn ser ut. For de skiller seg markert ut fra trollmennene, hobbitene og menneskene du ser i Peter Jacksons Ringenes Herre-trilogi, i denne tretti år gamle russiske tv-versjonen.

Tv-serien dateres tilbake til 1991 – ti år før den første av Peter Jacksons tre filmer kom – og den hadde faktisk forsvunnet etter at den bare ble sendt en gang, men har nå dukket opp i arkivene til den russiske TV-stasjonen 5TV, skriver The Guardian. Avisen skriver at dedikerte fans har lett etter filmen i flere tiår. – En statue av personen som fant og digitaliserte filmen skal reises, skriver en bruker på nettstedet.

Den russiske TV-stasjonen har feiret funnet ved å dele filmen i to og legge den ut på YouTube slik at du nå kan høre og se Frodo og co. på russisk. Tv-serien beskrives som absurd og amatøraktig

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen