Fans har lett etter den i årevis: 30 år gammel russisk innspilling av «Ringenes Herre» vekker oppsikt

En 30 år gammel film med Frodo og Gandalf har dukket opp i et russisk arkiv, og reaksjonene er blandede. Hvis du er en veldig, veldig stor fan av Ringenes Herre-universet, så er det muligens gode nyheter.

Men sannsynligvis bare hvis du er klar til å utfordre forestillingen din om hvordan Gandalf, Frodo og Aragorn ser ut. For de skiller seg markert ut fra trollmennene, hobbitene og menneskene du ser i Peter Jacksons Ringenes Herre-trilogi, i denne tretti år gamle russiske tv-versjonen.

Tv-serien dateres tilbake til 1991 – ti år før den første av Peter Jacksons tre filmer kom – og den hadde faktisk forsvunnet etter at den bare ble sendt en gang, men har nå dukket opp i arkivene til den russiske TV-stasjonen 5TV, skriver The Guardian. Avisen skriver at dedikerte fans har lett etter filmen i flere tiår. – En statue av personen som fant og digitaliserte filmen skal reises, skriver en bruker på nettstedet.

Den russiske TV-stasjonen har feiret funnet ved å dele filmen i to og legge den ut på YouTube slik at du nå kan høre og se Frodo og co. på russisk. Tv-serien beskrives som absurd og amatøraktig