«Ringenes Herre» blir tidenes dyreste TV-serie

Amazon sparer ikke på krutt med sin kommende Ringenes Herre-filmatisering. Variety kunngjør at prislappen ender på rekordhøye 465 millioner dollar eller nærmere 4 milliarder kroner – bare for første sesong!

Fantasy-serien er med andre ord en kostbar affære forAmazon som allerede har betalt 250 millioner dollar til Tolkiens arvinger for rettighetene.

Til sammenligning kostet Game of Thrones 15 millioner dollar per episode den siste sesongen. Disney+ betaler samme beløp per episode for The Mandalorian. Avengers-oppfølgerne koster rundt 350 millioner dollar hver, og en Star Wars-film koster 275 millioner dollar. Peter Jackson spilte inn Ringenes Herre-trilogien for 281 millioner dollar fordelt på tre filmer.

TV-serien, som så langt går under navnet Ringenes Herre (den kan endres) blir for øyeblikket filmet på New Zealand. Strømmetjenesten Amazon Prime Video planlegger flere sesonger.

Det lille man vet om handlingen er at serien foregår tusenvis av år før Hobbiten og Ringenes Herre-filmene. Vi får følge usannsynlige helter og møte den største skurken som noensinne er omtalt i J.R.R. Tolkiens Midt-jord. Medvirkende inkluderer Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge og Morfydd Clark.

Ringenes Herre har premiere på Amazon Prime Video kommende vinter.