Netflix presenterer i dag sin første russiske dramaserie. Anna K vil bli en storslått og gjenfortelling av Leo Tolstojs klassiske roman Anna Karenina.

Netflix beskriver sin første russiske dramaserie som «en storslått, moderne gjenfortelling» av Leo Tolstojs klassiske roman «Anna Karenina», en av verdens mest berømte romaner. I rollen som Anna Karenina finner vi  Svetlana Khodchenkova (Tinker Tailor Soldier Spy).

I romanen foregår historien på slutten av 1800-tallet i et russisk overklassemiljø og handler om kjærlighetens utrolige kraft, fra lidenskapen mellom to ekteskapsbrytere til båndet mellom en mor og hennes barn. Når Anna stiller spørsmål ved hennes ekteskapelige lykke, endres livet hennes dramatisk og hennes familie, venner og hele miljøet blir også berørt.

Handlingen i Netflix-serien Anna K vil finne sted i det moderne Russland, der sositetskvinnen Anna Karenina, kona til den fremtidige guvernøren i St. Petersburg, begynner et livsforandrende kjærlighetsforhold med Vronsky, en kjekk arving til et aluminiumsimperium. Forholdet truer balansen mellom deres familiebånd og sosiale forhold.

Dramaet, som foregår i det kosmopolitiske Moskva, det historiske St. Petersburg og Russlands forrevne landskap, utforsker temaer som lidenskap, lojalitet og den utvilsomme sannheten om at ingen penger kan redde oss fra kjærlighetens evne til å verken frigjøre eller ødelegge oss.

– Å kunne ta Anna Karenina inn i det 21. århundre Russland og samtidig introdusere henne for hele verden på sitt eget språk (og mange andre) gjennom miraklet til Netflix er en drøm for meg. Bokstavelig talt fordi ideen til denne serien kom til meg i en drøm, og jeg har jaget den siden, kommenterer produsent Roman Kantor.

Anna K har verdenspremiere på Netflix. Premierdato er ennå ikke satt.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen