Se de første bildene fra Erik Poppes «Utvandrerne»

Den svenske storfilmen med Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed i hovedrollene, regissert av Erik Poppe, har kinopremiere på 1. juledag.

Filmen er en nyinnspilling av Wilhelm Mobergs klassiske roman, som ble filmet for første gang for 50 år siden i regi av Jan Troell og med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene.

Nå er det Erik Poppe som står bak kameraet, mens Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed spiller de fattige bøndene fra Småland som håper på et bedre liv i Amerika.

Lisa Carlehed ogGustaf Skarsgård i Utvandrerne. Foto: John Christian Rosenlund.

– Jeg vil tolkeUtvandrer-serien på en ny måte. Deres modige valg å flykte fra landet for mer enn 100 år siden for en sjanse til et nytt liv for seg selv, for barna sine. Valg som er like relevante i dag for mange mennesker rundt om i verden. Hvem vi var den gang og hvem som tar disse valgene i dag. Det gjør historien gripende, forførende og stadig aktuell. Filmen skal gjenspeile det og denne gangen gjennom Kristinas øyne, sier regissør Erik Poppe.

Gustaf Skarsgård har rollen  som Karl-Oskar, en rolle som Max von Sydow hadde i Jan Troells filmatisering.Foto: Agnete Brun.
Lisa Carlehed har rollen som Kristina. En rolle Liv Ullmann hadde i den forrige filmatiseringen.
Copyright: Photo credit: John Christian Rosenlund

Utvandrerne får norsk kinopremiere 28. januar 2022.