Den svenske storfilmen med Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed i hovedrollene, regissert av Erik Poppe, har kinopremiere på 1. juledag.

Filmen er en nyinnspilling av Wilhelm Mobergs klassiske roman, som ble filmet for første gang for 50 år siden i regi av Jan Troell og med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene.

Nå er det Erik Poppe som står bak kameraet, mens Gustaf Skarsgård og Lisa Carlehed spiller de fattige bøndene fra Småland som håper på et bedre liv i Amerika.

Lisa Carlehed ogGustaf Skarsgård i Utvandrerne. Foto: John Christian Rosenlund.

– Jeg vil tolkeUtvandrer-serien på en ny måte. Deres modige valg å flykte fra landet for mer enn 100 år siden for en sjanse til et nytt liv for seg selv, for barna sine. Valg som er like relevante i dag for mange mennesker rundt om i verden. Hvem vi var den gang og hvem som tar disse valgene i dag. Det gjør historien gripende, forførende og stadig aktuell. Filmen skal gjenspeile det og denne gangen gjennom Kristinas øyne, sier regissør Erik Poppe.

Gustaf Skarsgård har rollen  som Karl-Oskar, en rolle som Max von Sydow hadde i Jan Troells filmatisering.Foto: Agnete Brun.

Lisa Carlehed har rollen som Kristina. En rolle Liv Ullmann hadde i den forrige filmatiseringen.
Copyright: Photo credit: John Christian Rosenlund

Utvandrerne får norsk kinopremiere 28. januar 2022.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen