Filmfestivalen i den sveitsiske byen Locarno er blant verdens største i sitt slag. I dag kunne Locarno Film Festival avsløre hele programmet til den 74. utgaven. De kunne blant annet avsløre at det blir gallapremieren på den psykologiske thrilleren She Will, som blir beskrevet som en sterk debut av den fransk-britiske filmskaperen Charlotte Colbert. På Piazza Grande – det vakre og store bytoget med plass til 8000 seter – kan publikum se frem til verdenspremieren på Sto minut iz zhizni Ivana Denisovicha (100 Minutes) av den russiske regissøren Gleb Panfilov, som vant festivalens hovedpris Golden Leopard i 1969.  

Verdenspremiere på film med Malcolm McDowell

Colbert og flere av skuespillerne vil være til stede på visningen av She Will – en film som utforsker historien om Veronica Ghent (Alice Krige) som etter en mastektomi drar til en helbredende tur til landlige Skottland sammen med sin unge sykepleier Desi, spilt av Kota Eberhardt. Bak filmen står den prisvinnende produsenten Edward R. Pressman (The Crow, American Psycho) og i rollene møter vi navn som Actors Alice Krige (Star Trek: First Contact), Kota Eberhart (X-Men: Dark Phoenix), Malcolm McDowell (Bombshell, A Clockwork Orange) og BAFTA®-vinner Rupert Everett (The Happy Prince, My Best Friend’s Wedding), mens filmen er klippet av Yorgos Mavropsaridis (The Favourite, The Lobster) og med musikk komponert av Clint Mansell (Black Swan, Requiem for a Dream).

Den russiske filmen Sto minut iz zhizni Ivana Denisovicha (100 Minutes) skildrer livet til Ivan Denisovich Shukhov, den litterære helten fra En dag i Ivan Denisovitsj’ liv som fascinerte lesere over hele verden og sørget for at forfatteren Aleksandr Solzhenitsyn ble belønnet med Nobelprisen for litteratur.

Flere storfilmer

Blant de andre store høydepunktene på Locarno-programmet finner vi den nye Netflix-filmen Beckett med John David Washington, Alicia Vikander og Boyd Holbrook, den eksperimentelle animasjonsfilmen Mad God laget av spesialeffekt-geniet Phil Tippett (Star Wars), Free Guy med Ryan Reynolds, den amerikanske thrilleren Ida Red med Melissa Leo, Frank Grillo og Josh Hartnett, MGMs nye storfilm om soulartisten Aretha Franklin med Jennifer Hudson i hovedrollen og Gaspar Noés nyeste film Vortex, som nettopp ble vist under filmfestivalen i Cannes.

Det blir også en lang rekke andre visninger av klassikere, blant annet av Harold Lloyd-filmen Safety Last!, The Terminator og Michael Manns Heat.

Landis blir hedret

Årets æresgjest er den legendariske regissøren John Landis, kjent for filmer som National Lampoon’s Animal House (1978), Trading Places (1983) og Innocent Blood (1992), som alle får visninger på festivalen.

Locarno internasjonale filmfestival varer fra 4.august til 14.august.

Om forfatter

Morten Steingrimsen jobber som filmjournalist. Han gjør intervjuer for en rekke medier, både for print og TV, og har gjennom en årrekke dekket filmfestivalene Cannes, Berlin, Toronto, Karlovy Vary, Zürich og Venezia. Steingrimsen har intervjuet mange av verdens største skuespillere og filmskaperne, som Brad Pitt, Oliver Stone, Charlize Theron, Dwayne Johnson, Zack Snyder, Tilda Swinton, Sean Penn, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Olivia Colman, Noah Baumbach og Laura Dern – for å nevne noen. I 2015 skrev Steingrimsen «Den store boken om James Bond», utgitt på Aller Forlag.

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen