_D1A8772.CR2

Trailerpremiere: Netflix-serien «Den usannsynlige morden» -om drapet på Olof Palme

Statsminister Olof Palme blir skutt på åpen gate. En etterforskning som ikke leder noe sted. Hva skjedde den skjebnesvangre natten i Stockholm? Og hvem var Stig Engström, mannen som ble trukket frem som den antatte gjerningsmannen.

Den usannsynlige morderen er en miniserie på fem episoder, inspirert av den prisvinnende boken med samme navn fra 2018, skrevet av Thomas Pettersson.

I rollen som Stig Engström finner vi Robert Gustafsson.

Fiktiv tolkning

Den svenske dramaserien er en fiktiv tolkning av hvordan Stig Engström, den grafiske designeren som ble trukket frem som den antatte gjerningsmannen for attentatet på Sveriges statsminister Olof Palme, klarte å unnslippe rettssystemet helt til sin død gjennom en kombinasjon av dristighet, flaks og en forvirret politistyrke.

Hva vet vi om Stig Engström? Og hvordan kunne politiet la ham slippe unna, til tross for at de var på sporet av han? Attentatet var dårlig planlagt, Engström gjorde alt galt fra begynnelsen og nesten ingen trodde på løgnene hans om hva han faktisk gjorde den skjebnesvangre natten i Stockholm i 1986.

I rollene finner vi Robert Gustafsson som Stig Engström, Eva Melander som Margareta Engström, Mikael Persbrandt som Hans Holmér og Peter Andersson som Arne Ivell.

Serien har premiere på Netflix 5. november.