The Battle at Lake Changjin

Årets største kinosuksess i verden er kinesisk

No Time to Die, Godzilla og Fast & Furious 9 har alle spilt inn store summer i år, men det er ingenting sammenlignet med årets store kinosuksess i Kina. The Battle at Lake Changjin har spilt inn 845 millioner dollar på bare én måned.

Nå er det klart at dramaet The Battle at Lake Changjin vinner over all konkurrentene med god margin. På bare 29 dager har den episke krigsfilmen spilt inn tilsvarende 845 millioner dollar i hjemlandet, skriver Variety. Det gjør den ikke bare til årets mest lukrative film, men den nest største kinofilmen gjennom tidene i Kina.

The Battle at Lake Changjin har vekket en patriotisk åre blant den kinesiske offentligheten. Handlingen finner sted under Korea-krigen på 1950-tallet og er produsert av propagandaavdelingen til det kinesiske kommunistpartiet. En oppfølger er allerede i gang.

Den største kinesiske kinosuksessen noensinne er Wolf Warrior 2, også en krigsfilm med stjernen Wu Jing i rollebesetningen.

Årets andre store kassasuksess i verden er også kinesisk – komedien Hi, Mom ​​har spilt inn 822 millioner dollar. Først på tredjeplass finner vi en Hollywood-film –Fast & Furious 9. Bond-filmen No Time to Die er på plass 5 og Godzilla vs Kong på 6. plass på listen satt sammen av Box Office Mojo.