Sean Penn har ankommet Kyiv for å «fortelle verden sannheten om Russlands invasjon» av Ukraina.

Kontoret til Ukrainas president kunngjorde torsdag at den amerikanske skuespilleren og regissøren hadde landet i hovedstaden for å dokumentere konflikten. Penn besøkte også landet i november 2021 for å jobbe med en dokumentar han lager om russisk aggresjon.

Siden hans ankomst har Penn besøkt presidentens kontor og snakket med visestatsminister Iryna Vereshchuk, samt lokale journalister og medlemmer av det ukrainske militæret.

FOTO: Ukrainian Joint Forces Operation Press Service

Den ukrainske regjeringens uttalelse uttrykte takknemlighet til Penn, og sa: «Regissøren kom spesielt til Kiev for å registrere alle hendelsene som for tiden skjer i Ukraina og for å fortelle verden sannheten om Russlands invasjon av landet vårt. Sean Penn er blant dem som støtter Ukraina i Ukraina i dag. Vårt land er takknemlig for ham for et slikt show av mot og ærlighet.»

Uttalelsen fortsatte med å kontrastere Penns handlinger med noen vestlige regjeringer i møte med invasjonen bestilt av president Vladimir Putin.

I uttalelsen heter det videre «Sean Penn demonstrerer tapperhet som mange andre har manglet, spesielt noen vestlige politikere. Jo flere mennesker liker det – ekte venner av Ukraina, som støtter kampen for frihet – jo raskere kan vi stoppe denne avskyelige invasjonen av Russland.»

 

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært publisher og redaktør for Cinema siden 2008. Han har blant annet intervjuet Martin Scorsese, Robert De Niro, Woody Allen og Francis Ford Coppola. Som filmjournalist har han blant annet dekket filmfestivalene i Cannes, Berlin, Venezia, Moskva, Havanna, Marrakech, Roma, Taormina, Karlovy Vary og Jeddah Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen