Scorseses Killers of the Flower Moon er utsatt til 2023. Martin Scorseses hypede mordmysterium med Leonardo DiCaprio sikter seg inn på filmfestivalen i Cannes neste vår.

Triste nyheter for de av oss som håpet å se en ny Martin Scorsese-film allerede til høsten. Deadline skriver at Apple ønsker å holde på filmen for å få premiere på den under filmfestivalen i Cannes i mai neste år.

Det betyr også at et av årets store Oscar-håp forsvinner. Med Scorsese i regissørstolen og en rollebesetning ledet av DiCaprio og Robert de Niro er det gode grunner til å forvente Oscar-nominasjoner når den kommer ut.

Historien finner sted i 1920-tallets Oklahoma og er basert på virkelige hendelser. Når medlemmer av Osage-stammen blir myrdet under mystiske omstendigheter, starter FBI en omfattende etterforskning. Jesse Plemons, John Lithgow, Brendan Fraser og Lily Gladstone er også med i ensemblet.

Killers of the Flower Moon er produsert av Apple for et saftig budsjett på 200 millioner dollar. Planen er å gi filmen en bred kinopremiere før den havner på strømmetjenesten Apple TV+.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen