Norsk Hollywood-debut med Morgan Freeman og Juliette Binoche på Netflix-toppen

Da norske Anna Gutto skulle regissere sin første spillefilm, fikk hun Juliette Binoche og Morgan Freeman i hovedrollene. Filmen Paradise Highway gikk rett til topps da den nylig ble sluppet på Netflix.

Paradise Highway er en thriller om menneskehandel i transportbransjen med Juliette Binoche og Morgan Freeman i sentrale roller, sammen med Frank Grillo, Cameron Monaghan, Hala Finley og Christiane Seidel.

Norske Anna Gutto har manus og regi på filmen som gikk rett til topps både i Norge og resten av Norden da den ble sluppet på Netflix. Filmen har holdt topp-plassering i ni dager i hele Norden og har ligget jevnt på førsteplass i New Zealand og Australia og innenfor topp fem i alle Netflix-territorier.

– Jeg har ventet en stund på at filmen skulle bli tilgjengelig for et norsk publikum. Da er det selvsagt stor stas at den topper seerlistene både i Norge og i andre deler av verden når den lanseres, sier Anna Gutto om sin spillefilmdebut. Filmen er satt til Mississippi, men interessen for temaet ble vekket under oppveksten i Oslo.

Anne Gutto har skrevet både manus og har regien på «Paradise Highway» 

Større aktualitet enn noen gang

–  Da jeg var tenåring ble det avdekket et bordell i bygården der en venninne av meg hadde bodd. Det at sex trafficking er noe som skjer i våre egne nabolag, var noe jeg aldri klarte å gi slipp på, sier Gutto. – Nå når økningen av flyktninger fører til enda mer menneskehandel, har dessverre filmen enda større aktualitet. I Norge har ikke jenter som har blitt fraktet ulovlig inn i landet beskyttelse mot å bli utvist hvis de går til politiet. Det er nødvendigvis vanskelig å få tatt menneskehandlerne, når ofrene risikerer å bli sendt tilbake dit de kom fra hvis de vitner – steder der ofte de samme bakmennene de vitner imot fortsatt har kontrollen, sier Gutto.

Binoche full av lovord

Et internasjonalt stjernelag med Juliette Binoche i spissen takket ja da Gutto var klar med manus etter mange år med research og utvikling av prosjektet.

‑ Når man er en ‘nobody’ som har jobbet så lenge og grundig med et prosjekt som jeg hadde gjort med Paradise Highway, så var det et uvurderlig løft at talentfulle, sjenerøse folk som Juliette og Morgan falt for karakterene og hadde tro på at dette var en historie verdt å fortelle, sier Gutto.

Juliette Binoche er full av lovord om den norske debutanten. Hun takket raskt ja til filmen etter å ha lest manus og møtt Anna:

– Jeg ble glad i Anna med en gang jeg møtte henne, sier Binoche som spiller filmens hovedrolle som truckfører Sally. – Hun viste styrke, åpenhet og sårbarhet på samme tid, og hadde en omsorg for prosjektet som for et barn. Anna stolte på meg. Det ga meg vinger slik at det umulige ble mulig. Og ja, dette var hennes første film, men jeg skjønte med en gang at jeg ønsket å være med på den, sier Binoche.