«SEX» av Dag Johan Haugerud til filmfestivalen i Berlin

I dag ble det kjent at Dag Johan Haugeruds film med Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise er valgt ut til filmfestivalen i Berlin der den vises i Panorama-seksjonen.

«Sex» beskrives som et varmt og undrende drama om to feiere (Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise), som overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?

SEX er første del av trilogien «Sex Drømmer Kjærlighet»; tre frittstående filmer som kommer på kino i løpet av 2024, som alle kretser rundt temaer som begjær, identitet og lengselen etter frihet.

– Jeg er veldig glad for at SEX har blitt valgt ut til Berlin Panorama. Som første film i en kommende trilogi, er det ekstra tilfredsstillende at den har funnet veien til en av verdens mest betydningsfulle filmfestivaler.(Foto: Geir Kamsvåg)

– Med SEX forsøker jeg å utforske seksualitet i vid forstand, men også åpne opp et rom for hva menn kan snakke om når det gjelder seksualitet, kjønn og identitet. Takket være fantastiske bidrag fra skuespillere som Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr håper jeg det har blitt en film som underholder, men som også kan være et startskudd for meningsfulle samtaler.»