LÆRERVÆRELSET: medforfatter Johannes Duncker sammen med Europa-parlamentets visepresident Evelyn Regner (til venstre) og MEP Sabine Verheyen. © European Union 2024, Foto: Philippe Buissin

«Lærerværelset» stakk av med LUX European Audience Film Award

Europaparlamentet har kåret «Lærerværelset» av den tyske regissøren İlker Çatak til vinneren av LUX European Audience Film Award.

Prisen ble gitt til Johannes Duncker som sammen med İlker Çatak skrev manus under en seremoni i Europaparlamentet i Brussel.

Bak LUX – The European Audience Film Award står Europa-parlamentet og European Film Academy. Initiativet fremmer kulturelt mangfold og gir konkret støtte til europeisk kino og kunst. Lærerværelset var årets tyske Oscar-kandidar.

Filmen forteller en historie om Carla, en ung lærer på en ungdomsskole, som skiller seg fra kollegene ved sin idealisme. Når en rekke uløste tyverier surner stemningen blant lærerstaben, bestemmer Carla seg for å undersøke saken. Drevet av en sterk rettferdighetssans begir Carla seg ut på dypt vann for å avdekke sannheten, og legger grunnlaget for en spennende utforskning av maktspillet og de intrikate dynamikkene mellom elever, lærere og foreldre på en ungdomsskole.

Leonie Benesch har hovedrollen som Carla i Lærerværelset.

Europa-parlamentets visepresident Evelyn Regner uttaler: «Kultur og kino spesielt spiller en sentral rolle i å styrke vår følelse av en felles europeisk identitet. Verdiene i hjertet av vårt europeiske demokrati er de samme som er skildret i dagens filmer. I dag husker vi sammen hvor verdifullt og skjørt demokrati er, spesielt nå som Europavalget er bare noen få uker unna.»

«Lærerværelset får» norsk premier 3. mai.