Kritikerne hyller «The Life of Chuck» på Toronto Film Festival

På filmfestivalen i Toronto mottar The Life of Chuck strålende anmeldelser. Filmen oppnår en imponerende 87 prosent på Rotten Tomatoes, basert på 15 kritikeranmeldelser.

Både regissør Mike Flanagans dyktige regi og Tom Hiddlestons sterke skuespillerprestasjon trekkes frem som sentrale høydepunkter i filmen.

The Life of Chuck følger livet til Charles «Chuck» Krantz, spilt av Tom Hiddleston. Filmen er delt opp i tre akter, som fortelles i omvendt kronologisk rekkefølge. Historien starter med Chuck som en eldre mann, deretter tar den seeren tilbake til hans tid som regnskapsfører i midtlivet, før den avslutter med Chucks barndom i et hjemsøkt hus. Denne unike fortellerstrukturen skaper et dyptgående bilde av Chucks liv og utvikling.

En av de beste Stephen King-adaptasjonene

Colliders kritiker beskriver The Life of Chuck som «en av de beste Stephen King-adaptasjonene noensinne.» Kritikeren roser Flanagan for måten han bruker filmmediets virkemidler på for å løfte Stephen Kings fortelling til et nytt nivå. Filmen klarer å formidle både det overnaturlige og det menneskelige på en måte som fanger essensen av Kings litterære univers.

Kombinerer sjanger med dyp emosjonell kraft

Også Vulture fremhever den varme mottakelsen filmen fikk på premieren. Flanagans evne til å kombinere skrekksjangerens virkemidler med dype følelsesmessige øyeblikk har sikret ham en trofast fanskare. Screenrant konkluderer med at The Life of Chuck er både rørende og visuelt imponerende, og at den «pakker et følelsesmessig slag» som gjør filmen til en uforglemmelig opplevelse.

Suksessrik samarbeidspartner med Netflix og Stephen King

Mike Flanagan har etablert seg som en av de mest suksessrike regissørene innen skrekksjangeren, med flere store prosjekter i samarbeid med Netflix. Blant hans tidligere verk finner vi The Haunting of Hill House (2018), The Haunting of Bly Manor (2020) og den kritikerroste serien Midnight Mass (2021). I 2023 kom også The Downfall of the House of Usher, som igjen viser Flanagans evne til å kombinere psykologisk drama med overnaturlige elementer.

Flanagan har også tidligere hatt stor suksess med Stephen King-adaptasjoner, som Gerald’s Game (2017) og Doctor Sleep (2019). Med The Life of Chuck fortsetter han å befeste sin posisjon som en av de mest innovative og spennende regissørene i skrekksjangeren.