Scorsese gir seg ikke – planlegger to nye filmer

81-årige Martin Scorsese har ingen planer om å trekke seg tilbake – han fortsetter arbeidet med «The Life of Jesus», og «Sinatra».

Scorsese er i Torino, hvor han i går kveld ble hedret på Nasjonalmuseet for film med en pris for sin livslange karriere. I dag skal han være æresgjest på en masterclass-økt.

På gårsdagens pressekonferanse i Torino snakket Scorsese om sine fremtidige prosjekter. Det har tidligere blitt rapportert at «Sinatra» og «The Life of Jesus», som Scorsese planla å filme i år, har blitt utsatt. Dette førte til spekulasjoner om filmskaperens helse, men Scorsese avkreftet ryktene og understreket at han ikke har noen planer om å trekke seg.

– Jeg har ingen intensjoner om å pensjonere meg. Filmen om Frank Sinatra er bare utsatt, mens jeg fortsatt jobber med den om Jesus. Jeg håper Gud gir meg styrke og midler til å fullføre dem, sa han.

Noen har spekulert i at «Sinatra» ble utsatt fordi familien til den avdøde sangeren ikke har gitt grønt lys til filmen. I mellomtiden gjennomgår «The Life of Jesus» fortsatt manusrevisjoner, og den vil til slutt bli spilt inn i nær fremtid, med Andrew Garfield knyttet til hovedrollen.

Scorsese filmer for tiden en dokumentar om et eldgammelt skipsvrak i Italia, hvor produksjonen startet forrige uke. Han har også hintet om en filmatisering av Marilynne Robinsons roman «Home». Det er tydelig at Scorsese har flere prosjekter på gang, og han er langt fra ferdig med å lage film.