The Brutalist

Trailerpremiere: Adrien Brody gjenoppbygger Amerika i etterkrigsdramaet «The Brutalist»

I dag ble traileren til  dramafilmen «The Brutalist» lansert. Filmen er regissert av Brady Corbet, som også har skrevet manuset sammen med norske Mona Fastvold.

Corbet er tidligere kjent for å ha regissert «Vox Lux», men er kanskje best kjent som skuespiller i filmer som «Funny Games» og «Tourist».

Adrien Brody spiller en visjonær arkitekt i et nytt etterkrigsdrama som fikk strålende kritikker på filmfestivalen i Venezia.

En historie om overlevelse og den amerikanske drømmen

«The Brutalist» følger livet til László Tóth, en ungarskfødt jødisk arkitekt spilt av Adrien Brody. Etter å ha overlevd Holocaust emigrerer han til USA sammen med sin kone Erzsébet, spilt av Felicity Jones, i håp om å finne sin plass i den amerikanske drømmen. Livet deres tar imidlertid en uventet vending når de mottar et oppdrag fra en mystisk og rik klient.

Guy Pearce, Adrien Brody and Isaach de Bankolé i The Brutalist.

Filmens rollebesetning er imponerende. I tillegg til Adrien Brody, som tidligere har vunnet Oscar for sin rolle i «The Pianist», ser vi Felicity Jones, kjent fra «Rogue One», Guy Pearce fra «Memento», og Isaach De Bankolé, kjent fra «Black Panther». Sammen utgjør de et sterkt ensemble som skaper forventninger om et gripende drama.

Lovord fra kritikere

Traileren hinter om et episk drama som skildrer den amerikanske storhetstiden etter andre verdenskrig. «The Brutalist» hadde premiere på filmfestivalen i Venezia, hvor den mottok strålende anmeldelser. Filmen ble spesielt rost for å være et «episk etterkrigsdrama som både føles unikt og samtidig gjenkjennelig».

«The Brutalist» får sin amerikanske kinopremiere 20. desember, mens den norske premieren er satt til 28. februar 2025.