«Quislings siste dager» til Toronto

Erik Poppes «Quislings siste dager» skal ha sin internasjonale premiere på Toronto International Film Festival i begynnelsen av september.

Filmen vil ha sin verdenspremiere som åpningsfilmen på den 52. norske filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august og nasjonal kinopremiere 13. september før ture3n settes til Toronto.

Prestisjefylt premiere

Toronto International Film Festival regnes blant de mest prestisjefylte internasjonale filmfestivalene i verden og er en viktig døråpner for norske filmer til det nordamerikanske markedet. «Quislings siste dager» vil bli vist i Special Presentation-seksjonen, som er for høyt profilerte spillefilmer.

– Dette er en spennende og betydningsfull milepæl for oss! Det markerer første gang at regissør Erik Poppe og vårt produksjonsselskap, Paradox, er i Toronto med en film som er inkludert i Special Presentation-programmet, sier filmens produsenter, Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae.

Toronto Film Festival finner sted i år fra 5. til 15. september, og «Quislings siste dager» vil bli ledsaget av filmens regissør, produsenter og skuespillere for premieren i Toronto.

En psykologisk og klaustrofobisk kamp

Filmen er en fortelling om sannhet og løgn, tro og tvil. Fem år med okkupasjon ender 8. mai 1945. Gjenoppbyggingen av nasjonen kan begynne, men først må det siste kapittelet skrives.

I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde begått det største forræderiet av alle; Vidkun Quisling. Nå må han holdes ansvarlig for sine handlinger og de grusomhetene som hans ideologi førte til. Men først må han møte åndelig leder og prest Peder Olsen. Kan presten, som selv er merket av krigens brutalitet, klare å hjelpe mannen som var på fornavn med Hitler selv, til sinnsro? Er landssvikeren med grandiose tanker om seg selv og sitt oppdrag, i stand til å angre?

Her er traileren for filmfestivalen i Toronto: