Hellfjord til Ramaskrik

Ramaskrik Oppdal arrangeres for andre gang 18. – 20. oktober i fjellbygda som er mest kjent for vintersport, naturopplevelser og sauehold. Omkring 20 filmer fra hele verden presenteres over 3 dager på Oppdal Kulturhus i festivalen som presenterer seg selv som ”Norges skumleste filmfestival”.

Ramaskrik Oppdal viser
Hellfjord i sin helhet. Produsent Kjetil Omberg besøkte festivalen i fjor og kunne da gi et entusiastisk publikum en liten forsmak på serien i form av klipp fra første episode og historier fra produksjonen.

Hellfjord har også blitt plukket ut til å representere Norge på den største filmfestivalen for skrekk- og fantasyfilm i USA, Fantastic Fest, som starter i Austin, Texas, i dag 20. september.

Sendes nordover

Hellfjord er fortellingen om den urbane, ridende politimannen Salmander – en stolt andregenerasjons innvandrer fra Pakistan – som på uheldig vis skyter hesten sin foran barnetoget på Karl Johan, en vakker dag i mai. Det politisk korrekte Norge sliter med å sparke Salmander og omplasserer ham heller til et sted han kan gjøre mindre skade. Til nord. Langt nord. Til Hellfjord.

Hellfjord er befolket av den typiske nordmannen; fordomsfull, sneversynt og generelt engstelig for alt som er nytt. Pakistanere har beboerne lite forhold til, men at han er søring, det er definitivt ikke bra. Likevel finner Salmander på sett og vis en plass som stedets eneste politimann og det på en måte at vi nesten aner idyll.Men bare nesten. For stedet har en hemmelighet som vil kunne endre tilværelsen kraftig. En hemmelighet den årvåkne politimannen får snusen i …

Hellfjord er filmet i sin helhet i Gryllfjord på Senja og på Filmcamp i Målselv. Serien er produsert av Tappeluft Pictures for NRK i samarbeid med Sweet Films og Filmcamp. Tappeluft Pictures er for tiden også aktuell med kinosuksessen
Tina & Bettina – The Movie.

 Serien har premiere på NRK i oktober.