Buddhist noir

Den desillusjonerte politimannen Tul opplever et korrumpert samfunn hvor alle de som har muligheter og makt beriker seg på bekostning av vanlige folk.

Etter å ha sluppet ut av fengselet hvor han har sonet flere år for en forbrytelse han aldri har begått, blir han rekruttert av en hemmelig organisasjon. Organisasjonen tar loven i sine egne hender for å rydde opp i samfunnet og straffer de som står over loven. Tul blir deres leiemorder. Han vet ikke hvem de hemmelige oppdragsgiverne er. Etter å ha blitt skutt i hodet, våkner han opp tre måneder seinere. Ikke bare har han fått en synsforstyrrelse som gjør at han ser verden på hodet, men nå er det også han som blir jaktet på – og han vet av hvem.

Regissør Pen-ek Ratanaruang kaller selv filmen for en buddhistisk thriller. Opp ned-synet som Tul opplever i filmen kan tolkes som en av karmaens uunngåelige represalier. Et fullt utbytte av filmen forutsetter nok at man har et over gjennomsnittlig kjennskap til buddhismen, men som underholding og sjangerfilm fungerer
Headshot helt utmerket. Filmen er for øvrig Thailands Oscar-kandidat.