Pinlig dårlig

Greg Kinnear spiller pastoren Todd Burpo som opplever at den fireårige sønnen blir alvorlig syk og har en nær døden opplevelse. Når sønnen kommer til hektene igjen forteller han faren at han har vært i himmelen og kommer med detaljerte opplysninger om hvem han har møtt i himmelen. Pastoren har selv gått gjennom en periode med tvil, mens sønnens  møte med Jesus fører ham tilbake på den smale sti.

Resten av filmen bruker pastoren til å prøve å overbevise andre om sønnens himmelske opplevelser. Filmen er basert på en bok  som er en megasuksess blant gladkristne i USA. Man kan jo virkelig lure på som foregår i pastorens hode når han tar en fireårings fantasier så bokstavlig. Selv har jeg en datter som stadig vekk ser dinosaurer i skogen og hval i Sognsvann.

Heaven is for Real er rett og slett pinlig dårlig. Eneste lyspunktet er Greg Kinnear som har et karismatisk drag over seg.

Det er ikke usannsynlig at gladkristne kommer til å rope halleluja for denne filmen, men de burde i stedet be for noe bedre enn dette.