Ole Giæver og ‹‹Mot naturen›› til Berlin 2015

Nettopp hjemkommet fra filmfestivalen i Toronto, der
Mot naturen hadde sin verdenspremiere og høstet svært gode kritikker i Screen, Variety og Hollywood Reporter, får regissør, manusforfatter og hovedrolleinnehaver Ole Giæver nyheten om at filmen nå også er tatt ut til filmfestivalen i Berlin i 2015.

Første film som offentliggjøres

Det tilhører sjeldenhetene at filmfestivalen i Berlin så tidlig som fem måneder før festivalen offentliggjør filmer de har tatt ut. Denne gang er Mot naturen den aller første filmen som blir offentliggjort i Panorama-programmet, som kun viser rundt 18 filmer per festival. Regissør Ole Giæver viste også sin debutfilm
Fjellet i Panorama-programmet i Berlin i 2011.


Mot naturen er en avvæpnende moderne fortelling om mannlig selvrefleksjon. Sannheten om hvem mannen virkelig er, viser seg å ligge forbi vanlige konvensjoner. Mot naturen er en modig kommentar om integritet, frigjøring og identitet, sier Wieland Speck, kurator for Panorama-seksjonen i Berlin.

Utrolig stort med anerkjente festivaler

-Det er helt utrolig stort å få vise filmen sin på to så anerkjente festivaler som Toronto og Berlinalen. Dette er en personlig film for meg og jeg blir virkelig glad og rørt over denne anerkjennelsen og at filmen treffer så godt også utenfor Norge. Å komme tilbake til Berlin med film føles helt fantastisk. Det var en veldig fin opplevelse å debutere med spillefilm på Berlinalen i 2011 og nå igjen å bli invitert til festivalen med Mot Naturen føles veldig godt, sier regissør Ole Giæver.

Anerkjennelse for Ole Giæver

-At to av verdens største og viktigste festivaler velger
Mot naturen til sine programmer er en stor anerkjennelse for filmen og for Ole Giæver som filmskaper. At Berlinalen allerede nå har invitert filmen til sitt program er helt fantastisk og vi er selvsagt veldig stolte og glade. Ole Giæver er et helt unikt talent og i denne filmen briljerer han både foran og bak kamera. Nå gleder vi oss først til å vise filmen til publikum i Norge og så gleder vi oss enormt til å reise til Berlin i februar, sier produsent Maria Ekerhovd.

Om
Mot naturen

I
Mot naturen er vi med inn i hodet til Martin, spilt av Ole Giæver. Han er på en helgetur i fjellet, og vi får høre alt han tenker på. Hans betraktninger om seg selv og andre er totalt usensurerte og spenner fra det banale til det eksistensielle. Fra hvordan han formulerer en sms til kollegaer for å unnslippe lønningspilsen og om alt blir lettere dersom man hadde en finere kropp – til tanker om å forlate familien og starte et helt nytt liv. Martin bestemmer seg for at noe må skje, og i løpet av de to dagene på fjellet tar han valg som gjør at livet hans aldri kan bli det samme.
Mot naturen er en ærlig, morsom og dypt gjenkjennelig film om det å være menneske.

Mot naturen har norsk premiere fredag 19. september.