‹‹1864›› – ny dansk tv-suksess

TV-serien, som skal vises på norsk TV2 ved juletider og har Jakob Oftebro i en av hovedrollene, setter fokus på krigen i 1864, hvis nederlag fremdeles er et åpent sår sør for Skagerrak i motsetning av tapet av Norge 50 år tidligere. Serien
1864 har fått hard medfart av historikere, men er altså en publikumsvinner. DR Kultur skriver mandag at nesten 1,7 millioner mennesker så den første delen av Ole Bornedals serie om den tapte krigen for 150 år siden.

Det betyr, ifølge DR Audience Forskning at to av tre seere søndag kveld fulgte tv-serien. Dette er ifølge DR Audience Forskning den sterkeste drama premiere siden Krøniken » ble vist i 2004 , målt i seerandel .
Krøniken hadde på den tiden en seerandel på 85 prosent, mens premieren på

1864
hadde en seerandel på 67 prosent.