Ukraina forbyr russiske filmer

Den uttalte hensikten er å stoppe den russiske propaganda. Loven forbyr russiske filmer og TV-serien gjort fra 2014 og fremover, dvs siden Krim-krisen begynte. Forbudet innebærer også at filmer med russisk politi, militære eller sikkerhetsstyrkene ikke å bli vist i landet uavhengig av når de ble produsert.

Ukraina har gjentatte ganger stoppet de russiske filmer og TV-serier fra å bli vist i landet, ifølge Latvia-baserte nyhetsnettsted Meduza. I desember i fjor ble 71 filmer med russiske skuespilleren og regissøren Ivan Okhlobystin forbudt. Dette skjedde etter at han ga uttrykk for støtte til separatistene i Ukraina. Også tre filmer med den russiske skuespilleren Mikhail Poresjenkov ble forbudt etter at skuespilleren i et videoklipp skjøt med en maskinpistol i Donetsk, en by øst i Ukraina.