Grufullt besøk på årets Ramaskrik

Årets filmprogram er satt sammen av de nyeste av skrekkfilm fra rundt omkring i verden. Noen av filmene har premiere før de går opp på kino senere i høst. Enkelte er de med mest blest fra internasjonale sjangerfestivaler i Toronto og London, mens andre har utmerket seg som de mest spennende innen sjangeren. Flere produsenter og regissører gjester dessuten festivalen på Oppdal.

Home invasion-filmen
Shut In åpner festivalen 15. oktober. Tre innbruddstyver bryter seg inn hos Anna, men inne i huset blir det fort litt mer usikkert hvem som egentlig er offeret. Debutregissør Adam Schindler og produsent Erik Olsen, begge med skandinaviske røtter, tar turen fra Los Angeles til Oppdal. Schindler har tidligere produsert filmer som House of Wax, The Reaping, The Book of Eli og Orphan.

Produsentbesøk

– Jeg er spent på å besøke en av mine forfedres hjem. Jeg er takknemlig for at festivalen har gitt meg en fantastisk introduksjon til mine forfedres hjemland, forteller produsent Erik Olsen, om det forekommende Norgesbesøket.

I
The Hallow flytter Adam og familien inn i de dype skogene for å forberede framtidig byggearbeid der. Inngrepene er lite populære blant skogens eldgamle skapninger og vesener som nå ønsker å hevne seg på hele familien. Regidebuten til Corin Hardy har allerede blitt en snakkis rundt om på sjangerfestivaler og regissøren gjester nå Oppdal og Ramaskrik.

Regissør Ursula Dabrowski og hovedrolleinnehaver Sarah Jeavons tar turen helt fra Australia for å vise frem
Inner Demon. Filmen var et av høydepunktene under årets London Frightfest. Selv med lavt budsjett har regissøren klart å lage en svært spennende, klaustrofobisk thriller. Filmen fikk prisene Beste australske regissør, Beste australske film og beste kvinnelige hovedrolleinnehaver under 2014 Night of horror: Sydney.

En annen gjest er Georges Delmote som er president i Brussels International Festival of Fantasy, Fantastic, Thriller, and Science-Fiction Film. Han representerer European Fantastic Film Festivals Federation som er et viktig nettverk og en ressurs for hele 22 skrekk – og fantasyfilmfestivaler i hele Europa. Ramaskrik har søkt om medlemskap i paraplyorganisasjonen som støtter og promoterer europeisk sjangerfilm.

Nettverk

– Å være en del av et nettverk som EFFFF vil gi oss en fantastisk mulighet til å nå nye filmer og spennende gjester. Dette vil være en ressurs som vil bidra til å løfte festivalen og gi os en unik sjanse til å lære av de beste innen sjangerfestivaler. Vi er kjempespente på utfallet, sier festivalprodusent Bente Maalen.

Norge er representert med regissør Reinert Kiil som skal presenterer kortfilmene
Vardøger og den rykende ferske
Draugr. Begge er musikkvideoer for bandet Mortiis som for tiden er på turné i USA. Filmen skal vises på konsertene i USA, men Kiil har sørget for at den ikke blir vist før Oppdals-publikummet har fått den aller første titten på det som sannsynligvis blir en oppvisning i ekte splatterfilm. Produksjonsselskapet Klipp & Lim med Jøran Wærdahl og Magnus Aspli kommer for å presentere sitt kommende langfilmprosjekt
Disappearing Darlings. De vil fortelle litt om prosessen og teknikken bak filmen som omtales som en såkalt insect noir.

Det øvrige programmet ligger klart her http://ramaskrik.no/filmer-2015-2/