Klart for Eurodok

Festivalen arrangeres i år for 15. gang og kan stolt presentere noe av det beste innen ny europeisk dokumentarfilm. Filmene i jubileumsprogrammet gjenspeiler samfunnet  og forteller alle sterke og engasjerende historier om mennesker i Europa og Norge i dag.

Den verdenskjente fotografen Yann Arthus-Bertrand er blant de mange interessante gjestene Eurodok-publikummet får møte på Cinemateket i løpet av festivalen.

De elleve filmene i konkurranseprogrammet forteller sterke og engasjerende historier om mennesker i Europa og situasjoner vi står oppe i. Vi møter mennesker på flukt, vi får innsyn i integreringsutfordringer og -muligheter, og vi får innsyn i relasjoner. De nære, mellom medmennesker og til naturen. Det er rått, nært og noen ganger ubehagelig ekte.

Blant de elleve filmene i konkurranseprogrammet  er
Bolshoi Babylon. Filmens bakteppe er overfallet på artistisk direktør Sergej Filin i 2013.
Bolshoi Babylon byr på vakre dansescener, drama, intriger, misunnelse og korrupsjon, hvor balletten er en brikke i storpolitikkens spil.

Åpningsfilmen er den svenske
Nice People er en feelgood dokumentar om integrasjon med en seriøs politisk agenda, og om hvordan man kan overvinne kulturkollisjoner med humor, blod, svette og tårer.

En annen film å se frem til er
The Confessions of Thomas Quick. Thomas Quick ble kjent som  Skandinavias første virkelige seriemorder. Så kom sjokket, han trakk alle sine tilståelser tilbake og ble frikjent for alt. Hvordan kunne dette skje? Regissøren Brian Hill kommer til festivalen.

Blant de andre filmen i konkrranseprogrammet er den belgiske filmen 
Coups de foudre -en sterk, personlig og gripende film som gir et sjokkerende innblikk i hvordan det er å leve i og med vold.