Hjernedød action

Sjeldent ser man et budsjett på 100 millioner dollar så bortkastet som i denne filmen hvor Gerard Butler redder verden og den amerikanske presidenten.

All verdens statsledere er samlet i London for å delta i begravelsen til den britiske statsministeren som nettopp døde etter en enkel kneoperasjon. Den mislykkede kneoperasjonen utvikler seg til en verdenskrise når internasjonale terrorister slår til under begravelsen og begynner å likvidere verdenslederne på de mest latterlige måter; med sprenging av broer og  Westminster Abbey, lektere med sprengstoff, bakke til luft raketter også videre. I det hele tatt, her har de inkludert hele håndboka «Pyrothecnic for Dummies». Secret Service-agenten Mike Banning (Gerard Butler) har jobben med å redde den amerikanske presidenten Benjamin Asher (Aaron Eckhart) ut av kaoset – og redde verden.

Det mest latterlige er likevel utgangspunktet for plottet. Det er ikke politisk motivert, men en personlig hevn fra en våpenhandler etter at et familiemedlem ble drept i et droneangrep i Pakistan.

Skal man tro plottet har våpenhandleren rekruttert alle terrorister i verden og samlet dem i London og de har infiltrert politiet, MI6, ambulanse- og nødtjenestene og hele det politiske systemet. Det er friskt med billige eksplosjoner og action, men ingen troverdig handling til å underbygge filmen. Dette er ingen
Die Hard og Gerard Butler er ingen  Bruce Willis. 
London has Fallen fremstår som billigutgaven av Roland Emmerichs
White House Down. Som politisk action mangler den enhver troverdighet.  Filmen er skutt i Bulgaria, og scenografien virker om mulig enda billigere enn historien – møblemanget  i det ovale rom i Det hvite hus ser ut som det er handlet inn på et av de evindelige konkurssalgene hos Italian House.

Man skulle tro at svenske Babak Najafi (
Snabba cash II), som selv har bakgrunn som flyktning fra Iran, var i stand til komme opp med noe bedre når han lager en actionfilm med konflikten i Midt-Østen som bakteppe. I stedet leverer han en hjernedød film.

Babak Najafi har rasket sammen en av de verste actionfilmer på mange år.