Fire norske filmer til Tribeca

Kortfilmene
Mot Nord, om skatere på en strand i Nord-Norge, og André Øvredals fremtidsvisjon
Tunnelen er invitert til Robert De Niros filmfestival i New York.

Verdenspremiere

I kortfilmen
Tunnelen, som får sin verdenspremiere i Tribeca, følger vi en far (Kyrre Haugen Sydness) og mor (Siri Helene Müller) som med to barn kjører hjem fra stranda i en ikke altfor fjern framtid. Verden er sterkt overbefolket, noe myndighetene regulerer ved å med ujevne mellomrom drepe alle i tunnelen som leder inn og ut av byen. Denne kortfilmen, som inneholder svært mange spesialeffekter, er basert på den klassiske science fiction-novellen Det er en tunnel i din fremtid av Alice Glaser. Manus og regi er ved André Øvredal og produsent er John Einar Hagen.

Skateboardfilm

I kortfilmen
Mot Nord ser vi det første forsøket på å ta skateboardet ut i naturen der det skates på en frossen sandstrand i Nord-Norge. Fire av Norges beste skatere møter den arktiske vinteren på sin helt egne måte.
Mot Nord har tidligere blitt vist på kortfilmfestivalen i Clermont Ferrand. Manus og regi er ved Jørn Nyseth Ranum og produsent er Anders Graham.

Magnus og El Clásico

Fra før av er det også offentliggjort at dokumentarfilmen
Magnus, som omhandler sjakkverdensmester Magnus Carlsen, skal få sin verdenspremiere i Tribeca. Spillefilmen
El Clásico får sin nordamerikanske premiere og deltar i konkurranseprogrammet. Den handler om to kurdiske brødre som reiser til Spania på en sliten firehjuling, med ett mål for øye: Å møte Cristiano Ronaldo.