Truet med rettssak –viser filmen på Cinemateket lørdag

Sterke aktører med milliardæren Bill Browder i spissen har angrepet
The Magnitsky Act – Behind the Scenes før publisering og har også forsøkt å stanse alle former for visning i hele verden og Kortfilmfestivalen stoppet visningen etter trusler om søksmål.

Nå får filmen verdenspremiere på  Cinemateket på Filmens Hus lørdag 25. juni kl. 13.30 i regi av produsenten Piraya Film. Regissør Andrei Nekrasov og produsent Torstein Grude vil introdusere og være til stede for å svare på spørsmål etterpå.

Kontroversiell

The Magnitsky Act» lanserer svært kontroversielle teorier om hvorfor og hvordan den verdenskjente russiske korrupsjonsvarsleren Sergej Magnitskij døde. Han døde i russisk fengsel i 2009.

Etter at en uferdig versjon av filmen lakk ut, møter skaperne av «The Magnitsky Act» sterk motstand fra partene som omtales i dokumentaren. Magnitskijs etterlatte mener blant annet at filmen er ærekrenkende og at den nedverdiger avdøde Sergei Magnitskij.

Kritisk dokumentar

En dramatisering av et komplott i russisk politi for å stjele en milliard dollar fra en amerikansk finansmann og myrde hans trofaste skatteadvokat Sergei Magnitsky, utvikler seg til en dokumentarisk etterforskning. Sjokkerende for filmens regissør, dissident og Putin-kritiker Andrei Nekrasov, har den offisielle vestlige historien alvorlige feil.

– Dersom filmen blir vist på lørdag er dette det norske folks første mulighet til å få med seg en statsstøttet propaganda-film fra Kreml. Filmen forsøker å hvitvaske rollen russiske myndigheter har i drapet på Sergei Magnitskij, sier Bill Browder til Dagbladet.

Andrei Nekrasov er en sterk kritiker av Putins politikk, og er kjent for filmer som kritiserer den russiske regjeringens krigføring i Tsjetsjenia og Georgia, håndteringen av gisselkrisen i Beslan, dens mulige tvilsomme rolle i forbindelse med bombene i Moskva i 1999, og den radioaktive forgiftningen av den tidligere KGB-agenten Litvinenko i London i 2006.