Bille August starter innspillingen av «Versace» i mars

(MARRAKECH) – Innspillingen starter i mars. Opprinnelig skulle innspillingen  startet nå i desember, men det har dratt ut i tid å få alle avtalene på plass forteller den danske Oscar-vinneren til Cinema.

Antonio Banderas skal spille Gianni Versace i Bille Augusts filmatisering av den italienske designers liv.  Gianni Versace, ble myrdet av en prostituert i sitt hjem i Miami i 1997.

Bille August bgynner opptakene med Antonio Banderas i den italienske motehovedstaden Milano og fortsetter senere til Reggio Calabria, hvor desgigneren ble født; og slutter i Miami – hvor Gianni Versaces liv endte tragisk.

Bille August vil foreløpig ikke røpe hvem som skal ha de andre rollene i filmen.

– Vi kommer til å holde en pressekonferanse i januar hvor vi vil presentere alle skuespillerne, forteller han.

Banderas er utdannet designer

Motehuset Versace har ikke noe med filmen å gjøre, men Bille August forteller at han har samarbeidet med familien. – Det er naturlig å gjøre med en historie som ligger så tett opp til vår tid.

– Hvorfor vil du ha Banderas i rollen?

– En ting er at navnet hans gjør det enklere finansiere filmen. Samtidig er han veldig interessert i mote og design og har laget sin egen kolleksjon.

Antonio Banderas er i et designsamatbreid med det danske motemerket Selected Homme. Han skal nemlig ikke bare spille designer, han er faktisk designer – utdannet på Central Saint Martins i London hvor  Alexander McQueen og Stella McCartney har sin utdannelse.