(MARRAKECH) – Innspillingen starter i mars. Opprinnelig skulle innspillingen  startet nå i desember, men det har dratt ut i tid å få alle avtalene på plass forteller den danske Oscar-vinneren til Cinema.

Antonio Banderas skal spille Gianni Versace i Bille Augusts filmatisering av den italienske designers liv.  Gianni Versace, ble myrdet av en prostituert i sitt hjem i Miami i 1997.

Bille August bgynner opptakene med Antonio Banderas i den italienske motehovedstaden Milano og fortsetter senere til Reggio Calabria, hvor desgigneren ble født; og slutter i Miami – hvor Gianni Versaces liv endte tragisk.

Bille August vil foreløpig ikke røpe hvem som skal ha de andre rollene i filmen.

– Vi kommer til å holde en pressekonferanse i januar hvor vi vil presentere alle skuespillerne, forteller han.

Banderas er utdannet designer

Motehuset Versace har ikke noe med filmen å gjøre, men Bille August forteller at han har samarbeidet med familien. – Det er naturlig å gjøre med en historie som ligger så tett opp til vår tid.

– Hvorfor vil du ha Banderas i rollen?

– En ting er at navnet hans gjør det enklere finansiere filmen. Samtidig er han veldig interessert i mote og design og har laget sin egen kolleksjon.

Antonio Banderas er i et designsamatbreid med det danske motemerket Selected Homme. Han skal nemlig ikke bare spille designer, han er faktisk designer – utdannet på Central Saint Martins i London hvor  Alexander McQueen og Stella McCartney har sin utdannelse.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen