Joachim Triers «Thelma» norsk Oscar-kandidat

Den norske Oscar-komiteen vurderte de tre kortlistede Oscar-kandidatene
Fluefangeren, Hoggeren og
Thelma. Dette er tre svært ulike filmer i utforming og sjanger, men med den fellesnevner at de på hvert sitt vis har kvalitetene som skal til for å nå gjennom i Oscar-sammenheng. Den norske Oscar-komiteen har etter grundige overveielser valgt
Thelma som Norges kandidat.

 

Overnaturlig thriller

Thelma er en romantisk overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende uforklarlige krefter.

Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem og en dag forsvinner Anja sporløst…

Thelma var åpningsfilm på filmfestivalen i Haugesund og mottok Den norske filmkritikerprisen der. Filmen har fått svært gode kritikker i norsk presse. Den er i tillegg invitert til filmfestivalene i Toronto, New York og London.