André Øvredal skal lage film om makabre dødsfall

Suksessen med The Autopsy of Jane Doe har åpnet flere dører for  André Øvredal. Nå skal han lage Scary Stories to Tell in the Dark. Filmen er basert på en trilogi av den amerikanske barnebokforfatteren Alvin Schwartz. Bøkene er uhyre populære i USA.

Guillermo del Toro, som nå jakter Oscar med The Shape of Water, er stor fan av bøkene og har lenge jobbet med prosjektet. Han skulle opprinnelig selv ha regissert filmen, men nøyer seg nå med å være produsent, skriver Indiewire.

Scary Stories to Tell in the Dark følger en gruppe unge tenåringer som må løse mysteriet rundt plutselige og makabere dødsfall i deres lille hjemby. Kevin Hageman og Dan Hageman (The Lego Movie) har skrevet manus. det nyeste utkastet basert på bøkene. Innspillingen starter til sommeren.

Norsk fantasy

Ifjor  spilte André Øvredal inn filmen Mortal i Hardanger. Filmen er et actioneventyr om en ung mann som oppdager at han har overnaturlige norrøne krefter. André Øvredal beskriver Mortal som en film på grensen til å bli en superheltfilm. Han har selv skrever manuset til filmen som er en nåtidig actionthriller om en ung mann som oppdager at han har ubegripelige krefter. Filmen er engelskspråklig og hovedrollen spilles av amerikanske Nat Wolff, men med flere norske skuespillere, blant dem Iben Akerlie og Arthur Hakalahti. Mortal får norsk premiere 15. november 2018.