«The Tale» ble beste film på Oslo Pix

Den nordiske fiksjonsprisen gikk til svenske
Amatører av Gabriela Pichler, mens prisen for beste nordiske dokumentar ble tildelt danske The Distant Barking of Dogs av Simon Lereng Wilmont.

Juryen for Nordisk Fiksjon ga også en hederlig omtale til den finske filmen
Thick Lashes of Lauri Mäntyvaara av Hannaleena Hauru under lørdag kvelds prisseremoni på Saga kino.

Vinnerfilmen i den internasjonale konkurransen –
The Tale – handler om livet til Jennifer (Laura Dern). Det snus fullstendig på hodet når hun får en telefon fra moren. Moren har funnet en bunke brev fra barndommen, med svært urovekkende innhold: en skildring av Jennifers første seksuelle opplevelse som 13-åring. Jennifer blir nødt til å sette spørsmålstegn ved dette minnet som hun hele livet har romantisert.

Den nordiske fiksjonsvinnerer
Amatører en sjarmerende komedie. Gabriela Pichler følger opp den strålende debutfilmen Spise sove dø (2012) med nok en hjertevarm, men nyansert film fra den svenske landsbygda. Den fiktive bygda Lafors ligger an til å bli lokasjon for en tysk lavpriskjede. Kommunen utlyser videokonkurranse på den lokale skolen for å vise stedet fra sin beste side, og de to venninnene Dana og Aida går i gang med pågangsmot og smarttelefon. Bildet de to jentene tegner av bygda blir et ganske annet enn det som var tanken til stedets styrende menn og kvinner, som parallelt har laget en skrytefilm av verste merke til det storfine besøket fra Tyskland.