Forfatteren og psykologen Helena Kubicek Boye, som tidligere har skrevet profesjonelle bøker om søvn, kommer nå med lydbokserien «Somna». Mikael Persbrandt skal være stemmen som får lytteren til å sovne.

Da Kubicek Boye skrev bøkene, hadde hun ham i tankene som leser av lydboken: «Den som leser er helt avgjørende for hvordan bøkene vil bli mottatt. Det skal være en beroligende og selvsikker stemme som man ikke kan erte, en stemme som gir en hyggelig følelse,» sier hun i en pressemelding.

Bøkene, i fire deler, ble sluppet i går. Lydbøkene er rettet mot mennesker som synes det er vanskelig å hvile om kvelden. «Somna» består av historier der lytteren bruker sansene sine for å forestille seg for eksempel vind i håret -og  rent beskrivende faktatekster. Lydbøkene gis ut på strømmetjenesten Storytel.

Om forfatter

Redaktør og publisher av Cinema. Han har jobbet med filmjournalistikk og kritikk siden 1987. Han er utdannet ved Høgskolene i Volda og Bø. Geir Kamsvåg har jobbet som avisredaktør og redaktør og publisher av flere kultur- og filmtidsskrifter. Han har vært redaktør for Cinema (tidl. Film & Kino) siden 2008. Medlem av Norsk Filmkritikerlag/FIPRESCI

Relaterte artikler

Delta i diskusjonen