Beck - Rom 302 - Rum 302/Room 302 - Mikael Persbrandt as Gunvald Larsson

Persbrandt skal få deg til å sovne

Forfatteren og psykologen Helena Kubicek Boye, som tidligere har skrevet profesjonelle bøker om søvn, kommer nå med lydbokserien «Somna». Mikael Persbrandt skal være stemmen som får lytteren til å sovne.

Da Kubicek Boye skrev bøkene, hadde hun ham i tankene som leser av lydboken: «Den som leser er helt avgjørende for hvordan bøkene vil bli mottatt. Det skal være en beroligende og selvsikker stemme som man ikke kan erte, en stemme som gir en hyggelig følelse,» sier hun i en pressemelding.

Bøkene, i fire deler, ble sluppet i går. Lydbøkene er rettet mot mennesker som synes det er vanskelig å hvile om kvelden. «Somna» består av historier der lytteren bruker sansene sine for å forestille seg for eksempel vind i håret -og  rent beskrivende faktatekster. Lydbøkene gis ut på strømmetjenesten Storytel.